Magyar Ă©telek

Egyéb







Besztercei töltött kacsa

A kacsát megtisztítjuk, belsejét megsózzuk, a kakukkfűvel bedörzsöljük. A vöröshagymát finomra vágva egy kevés olajban üvegesre pároljuk. Összekeverjük a tejbe áztatott, kicsavart és jól elmorzsolt zsemlékkel, az elkapart kacsamájjal, a tojással. A füstölt húst darálva vagy apróra vágva szintén hozzákeverjük, továbbá a vörösbort, sót, borsot, kakukkfüvet, reszelt gyömbért, apróra vágott zöldpetrezselymet. Jól elkeverjük, és a kacsa hasüregébe töltjük. Hústűvel megtűzzük, majd kivajazott alufóliával bélelt tűzálló tálba tesszük. Forró sütőben 50 -60 percig sütjük. Ezután a fóliát szétbontjuk, a pecsenyét leöntjük a vodkával, és forró sütőben még kb. 10 percig pirítjuk.
 
Hozzávalók:
- 1 pecsenyekacsa
- 1/2 dl bor
- 2 zsemle
- 2 dl tej
- 1 vöröshagyma
- 1 tojás
- 10 dkg főtt füstölt tarja
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 3 dkg vaj
- 3 cl vodka
- 2 kanál
- só, kakukkfű, olaj, gyömbér, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-05-27



 10 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 710262