Egy mĂ©ly tűzállĂł tál alját kibĂ©leljĂĽk vĂ©kony szalonnaszeletekkel. A tálat jĂłl kikenjĂĽk vajjal, az aljára rakjuk a karikára vágott hagymát, a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát Ă©s megsĂłzzuk. A csirkĂ©t kĂvĂĽl belĂĽl megsĂłzzuk, megborsozzuk, fĂ©l Ăłráig állni hagyjuk. BelsejĂ©t bedörzsöljĂĽk egy kevĂ©s majoránnával, beletesszĂĽk a kĂ©t hámozott almát. A nyĂlást lezárjuk, leöntjĂĽk 5 dkg forrĂł vajjal, szĂłrunk mellĂ© 15 dkg rizst, leöntjĂĽk 1 dl fehĂ©rborral, 2 pohár tejföllel, Ă©s a tálat lefedve puhára pároljuk. Ha megpuhult, vegyĂĽk le a fedĹ‘t Ă©s sĂĽssĂĽk szĂ©p pirosra.
Hozzávalók:
- 1 db sĂĽtnivalĂł csirke
- 2 fej vöröshagyma
- 5 db zöldpaprika
- 2 db alma
- 15 dkg rizs
- 1 dl bor
- 2 pohár tejföl
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 ágacska rozmaring
- 5 dkg vaj
- só, törött bors, majoránna