Magyar Ă©telek

Egyéb







BogyiszlĂłi csirke

Egy mély tűzálló tál alját kibéleljük vékony szalonnaszeletekkel. A tálat jól kikenjük vajjal, az aljára rakjuk a karikára vágott hagymát, a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát és megsózzuk. A csirkét kívül belül megsózzuk, megborsozzuk, fél óráig állni hagyjuk. Belsejét bedörzsöljük egy kevés majoránnával, beletesszük a két hámozott almát. A nyílást lezárjuk, leöntjük 5 dkg forró vajjal, szórunk mellé 15 dkg rizst, leöntjük 1 dl fehérborral, 2 pohár tejföllel, és a tálat lefedve puhára pároljuk. Ha megpuhult, vegyük le a fedőt és süssük szép pirosra.
 
Hozzávalók:
- 1 db sĂĽtnivalĂł csirke
- 2 fej vöröshagyma
- 5 db zöldpaprika
- 2 db alma
- 15 dkg rizs
- 1 dl bor
- 2 pohár tejföl
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 ágacska rozmaring
- 5 dkg vaj
- só, törött bors, majoránna

A közzététel dátuma: 2009-05-28



 11 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 719842