Magyar Ă©telek

Egyéb







Borral párolt zöldséges jérce

A csirkét megnyúzzuk, kis darabokra vágjuk, és minél több csontját eltávolítjuk (a bőrből és a csontból húslét készíthetünk). A húst megsózzuk, egy evőkanál zsírban megpirítjuk, belerakjuk a rizst, egy kicsit azt is megpirítjuk. Egy másik edényben kisütjük a csíkokra vágott szalonnát, hozzáadjuk a laskára vágott zellert, a cikkekre vágott gombát, és néhány perces párolgás után a csirkéhez öntjük. Leöntjük a borral, belerakjuk a tört fokhagymát, majoránnát, bazsalikomot, apróra vágott petrezselymet, és a szalonna sótartalmától függően sózzuk. Lefedve, kis lángon pároljuk, az elfőtt levet húslével vagy vízzel pótoljuk. Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot teszünk, nyáron paradicsomkarikákkal díszítjük.
 
Hozzávalók:
- 2 kisebb csirke
- 20-25 dkg rizs
- 20 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg gomba
- 1 zeller
- 2 dl fehérbor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi majoránna és bazsalikom
- 1 evőkanál zsír
- petrezselyem, reszelt sajt, sĂł

A közzététel dátuma: 2009-05-31



 14 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 732031