Magyar Ă©telek

Egyéb







Borszéki kacsa

A kacsát szétbontjuk, feldaraboljuk. A zsírját összegyűjtjük és kiolvasztjuk. A hátát és aprólékát félretesszük más alkalomra (jó rizses húst készíthetünk belőle). A hagymát apró kockára vágjuk, a kacsazsírban üvegesre pároljuk. Rátesszük a comb és mellhús darabokat. Jól átforgatjuk a hagymás zsíron, majd kiemeljük belőle. A zsiradékba elkeverjük az előzőleg átmosott savanyú káposztát. Belekeverjük a csombort, egy kis ideig pirítjuk, ráöntjük a bort, tetejére tesszük a húsdarabokat, és sütőben (egy ideig lefedve) puhára pároljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 db pecsenye kacsa
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet borsikafű (csombor)
- 8 dkg zsĂ­r
- 1 dl bor
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-06-01



 15 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 718621