Magyar Ă©telek

Egyéb







Burgonyás rakott csirke

A tűzálló tálat zsírral kikenjük. Aljára rakjuk a meghámozott, felkarikázott nyers burgonya felét. Megsózzuk, meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsírral és tejföllel. Erre rakjuk a feldarabolt csirkét. Rászórjuk a vékonyra szeletelt gombát, az apróra vágott zöldpetrezselymet, megsózzuk, borsozzuk, ismét meglocsoljuk zsírral és tejföllel. Végül a maradék burgonyaszeletekkel beborítjuk. A tetejét meglocsoljuk zsírral és tejföllel, ráöntjük a levest, és a sütőben, fedő alatt, pároljuk. Ha megpuhult, a tetejét pirosra sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1,2 kg csirke
- 20 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 6 dkg zsĂ­r
- 15 dkg gomba
- 3 dl húsleves vagy ételízesítővel készült húslé
- só, zöldpetrezselyem, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-06-03



 17 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 709668