Magyar Ă©telek

Egyéb







Citromos gombás gyöngyös pecsenye

A gyöngytyúkot megtűzdeljük szalonnacsíkokkal. A maradék szalonnát vékonyan fölszeleteljük, és kibélelünk vele egy tűzálló tálat, rátesszük a húst, forróolajjal leöntjük. Egy kevés vizet aláöntögetve fedő vagy alufólia alatt puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, és pirosra sütjük. Zsírjában megpárolunk 15 dkg gombát, rátesszük a vékony metéltre vágott sonkát, és megszórjuk egy kanál liszttel. Ha egy kicsit megpirult, öntünk rá 1 - 2 dl vizet, szükség esetén sózzuk, meghintjük szerecsendióval, megborsozzuk és felforraljuk. A húst darabolva tálra rakjuk, citromszeletekkel díszítjük, és a mártást melléöntve tálaljuk. Párolt rizzsel körítjük.
 
Hozzávalók:
- 1 gyöngytyúk
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg sonka
- 15 dkg gomba
- 1 evőkanál liszt
- 1/2 citrom
- 1 dl olaj
- sĂł, bors, szerecsendiĂł

A közzététel dátuma: 2009-06-05



 19 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 732511