Magyar Ă©telek

Egyéb







Csirke torta

A csirkét feldaraboljuk, besózzuk, zsírban egy kevés vízzel puhára pároljuk. Zsírjára lesütjük, majd kicsontozzuk. A lisztet összegyúrjuk a vajjal, tojással, sóval, és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tészta 2/3 részével kibélelünk egy tortaformát, ebbe belerakjuk a feldarabolt, kicsontozott hús felét, erre egy sor karikára vágott citromot terítünk, majd befedjük a hús másik felével. A pecsenye levét elkeverjük 2 dl tejföllel, ráöntjük a lerakott húsra, és betakarjuk a megmaradt tésztából sodrott vékony kerek lappal. A tetejét megkenjük tojással, és sütőben szép pirosra sütjük. A tortaformából kiemelve tálra csúsztatjuk, és úgy szeleteljük, mint a tortát. Körítést nem kell hozzá készíteni, helyettesíti a tészta.
 
Hozzávalók:
- 1,5 kg-os csirke
- 2 evőkanál olaj
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 egész tojás
- 4 dl tejföl
- 2 citrom
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-06-10



 24 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 720396