Magyar Ă©telek

Egyéb







Csirke vörösborban

A csirkét négybe vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnaszeleteket megpirítjuk, a zsírból kivesszük. Ebben a zsírban sütjük a csirkedarabokat, leöntjük pálinkával vagy konyakkal, meggyújtjuk, és hagyjuk leégni. Hozzáadjuk a bort, a babérleveleket, a gombát, a darabolt hagymát, és 35 percig pároljuk. A csirkét ezután kivesszük, a mártásba beletesszük a szalonnát, liszttel, vajjal elkeverjük, és felforraljuk. Visszatesszük a csirkét. Sült burgonyával és salátával tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 25 dkg szalonna
- 2 pohárka pálinka vagy konyak
- 5 dl vörösbor
- 1 babérlevél
- 10 dkg gomba
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál vaj
- 2-3 szelet pirított kenyér
- sĂł, bors, hagyma

A közzététel dátuma: 2009-06-11



 25 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 718646