Magyar Ă©telek

Egyéb







Csongrádi boros kacsa

3 dkg vajat, a császárhúst, a vöröshagymát négy részre vágva a kacsa aprólékával együtt pirítsuk meg. Hintsük meg liszttel, öntsük rá a konyakot, a vörösbort, a húslevest. Tegyünk hozzá néhány szál zöldpetrezselymet, 1 babérlevelet, egy késhegynyi kakukkfüvet, gyengén sózzuk meg, és negyedrészére forraljuk be. A kacsa máját vajban pirítsuk meg, villával törjük össze, és tegyük a leszűrt kacsaaprólék levébe. Tegyünk bele egy kevés citromlevet és később a sülő kacsa levét. Közben a kacs át tűzálló tálon sütőbe tesszük, vaj- vagy margarindarabokat morzsolunk rá, majd szép pirosra sütjük. A kacs át feldaraboljuk, és az ízes mártással tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 pecsenyekacsa
- 5 dkg vaj
- 6 dkg császárhús
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 5 cl konyak
- 2 dl vörösbor
- 2 dl hĂşsleves
- 1 babérlevél
- zöldpetrezselyem, kakukkfű, só

A közzététel dátuma: 2009-06-13



 27 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 718850