Magyar Ă©telek

Egyéb







Csornai csirke

A csirkéket feldaraboljuk, megsózzuk, borsozzuk, és az olajban hirtelen - megsütjük. Meghintjük a liszttel, majd rövid pirítás után fölengedjük a borral és a paradicsompürével. Teszünk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, 1 evőkanál reszelt vöröshagymát és 3 feldarabolt friss paradicsomot. Fedő alatt takaréklángon, időnként kevergetve, pároljuk. Az elpárolgó levet egy kevés vízzel pótoljuk. A gombát feldaraboljuk, az üvegesre pirított hagymán pároljuk, zsírjára sütjük. Ha a hús már majdnem puha, a húsra tesszük és készre pároljuk. Ízesíthetjük még egy kanál mustárral is. Tálaláskor a tálon meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
 
Hozzávalók:
- 2 csirke
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 dl fehérbor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál reszelt hagyma
- 3 paradicsom
- 20 dkg gomba
- 1 kiskanál mustár
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2009-06-14



 28 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 719806