Magyar Ă©telek

Egyéb







Dorozsmai pulykacomb

Forró olajban megforgatjuk a megsózott, borsozott, kettévágott combokat és hátakat. Felöntjük egy kevés vízzel, 1 dl vörösborral, majd belekeverjük a vöröshagymát, fokhagymát, bazsalikomot, kakukkfüvet, borókabogyót, paprikakrémet, babérlevelet. Fedő alatt puhára pároljuk, elpárolgó levét vörösborral pótoljuk. Egy evőkanál olajban megpirítjuk a cukrot, meghintjük egy kanál liszttel, és fölengedjük vörösborral. A cukor teljes feloldódásáig forraljuk. A megpuhult húsokat tűzálló tálra helyezzük, levét besűrítjük a karamellás rántással, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, és sűrűre forraljuk. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.
 
Hozzávalók:
- 2 nagy pulykacomb
- 1 pulyka háta
- 3 dl vörösbor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet kakukkfű
- 1 mokkáskanál paprikakrém
- 1 babérlevél
- néhány szem borókabogyó
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl tejföl
- bazsalikom, só, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-06-16



 30 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 709602