Magyar Ă©telek

Egyéb







Erdélyi jércecombok

A combokat ketté vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és forró olajban vagy Rama margarinban megsütjük. Egy kevés borral, vízzel feleresztjük, teszünk hozzá egy mokkás kanálnyi friss tárkony levelet (vagy fele annyi szárított tárkonyt), majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús már majdnem puha, teszünk hozzá két darab cikkekre szeletelt savanykás almát, s néhány percig ezzel is együtt pároljuk. A húsdarabokat kiszedjük és előmelegített tál közepére rendezzük. A pecsenye levébe teszünk egy, másfél dl fehérbort, melybe egy kiskanál lisztet jól elkeverünk. Adunk hozzá egy fél citrom levét, néhány csepp tárkony ecetet, egy egész kevés részen citromhéjat, és összeforraljuk. A párolt almaszeleteket a tálra körülrakjuk, az egészet leöntjük az ízes mártással és forrón tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkecomb (vagy mell)
- 1 mokkáskanál tárkonylevél
- 5 dkg vaj
- 2 db alma
- 1 kávéskanál liszt
- 1 dl fehérbor
- 1/2 citrom leve
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2009-06-18



 32 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 710258