Magyar Ă©telek

Egyéb







Fokhagymás csirke

A húst feldaraboljuk, úgy ahogy a paprikáshoz szoktuk. A húsokat minden oldalon bedörzsöljük sóval, törött borssal, kevés szegfűborssal. Tűzálló edénybe berakjuk egymás mellé, öntünk alá kb. 1 dl olajat. Megszórjuk apróra vágott zeller zöldjével, kevés tárkonnyal és legalább 20-25 gerezd felszeletelt fokhagymával. Öntünk rá kb. 1 dl fehérbort és a tálat lefedjük. Sütőben kb. 45 percig sütjük, de közben, többször forgassuk meg a húsdarabokat az Ízes mártásban. Ha már puha, levesszük róla a fedőt és pirosra sütjük. Burgonyapürét adhatunk hozzá körítésnek. Lehet tejfölösen is tálalni. Ebben az esetben keverjünk a húshoz 1 dl tejfölt, és párolt rizzsel kínáljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehĂşs (comb Ă©s mell)
- só, törött bors, szegfűbors, zeller zöld, tárkony
- 1 dl olaj
- 1 dl bor
- 1-2 fej fokhagyma

A közzététel dátuma: 2009-06-20



 34 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 726006