Magyar Ă©telek

Egyéb







FĹ‘tt tyĂşk

A tyúkról az aprólékot vágjuk le, és a két combcsontot kössük össze, hogy ne legyen formátlan főzés közben. Egy jókora cseréptál vagy fazék aljára fektessük le a csontokat, erre jön a tyúk; rakjuk körül az aprólékkal, és tegyük rá a megtisztított, de egészben hagyott sárga répát, petrezselyemgyökeret, póréhagymát, zellert, karalábét és kelt. Az egészet öntsük le annyi vízzel, amennyi ellepi, dobjunk bele egy kiskanál köménymagot, 5 szem borsot, egy körömnyi babérlevelet és sót. Fedjük le, a redőt víz_el kevert liszttel tapasszuk a fazékra, majd kis lángon kb. egy óra hosszat főzzük (a tyúk korához mérjük az időt). Közben egy kevés reszelt sárgarépát egy csöpp vajban pirítsunk meg, és ha a tyúk megfőtt, azt is adjuk a leveshez, gyönyörű aranyszínt kap tőle. Először csészében tálaljuk az át. szűrt levest, majd a tyúkot a kifőtt zöldfélékkel körülrakva ecetes tormával, apró uborkával vagy tormamártással körítve.
 
Hozzávalók:
- 1,5 kg-os tyĂşk
- 50 dkg marhacsont
- 3 sárga- és fehérrépa
- 1 póréhagyma
- 1/2 zeller
- karalábé és kelkáposzta, só, bors, köménymag, babérlevél

A közzététel dátuma: 2009-06-22



 36 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 719839