A csirke negyedeket megsĂłzzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzĂĽk, majd megforgatjuk lisztben. ForrĂłolajban ropogĂłsra sĂĽtjĂĽk, majd kivesszĂĽk az olajbĂłl. Ezután megpirĂtjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, barnára sĂĽtjĂĽk, majd a bort Ă©s a paradicsomot is beleöntjĂĽk. Visszarakjuk a csirke darabokat, Ă©s kis lángon lefedve kb. 35 percig fĹ‘zzĂĽk. Egy kevĂ©s lisztet Ă©s petrezselymet keverĂĽnk bele vĂ©gĂĽl.
Hozzávalók:
- 2 csirke negyedekre vágva
- 4 evőkanál olaj
- 1 hagyma finomra vágva
- 1 fokhagyma
- 25 dkg gomba
- 2,5 dl fehérbor
- 1/2 doboz paradicsompüré
- 1 kanál petrezselyemzöld
- só, bors, kakukkfű, liszt