Magyar Ă©telek

Egyéb







Gombás csirkemell

A mellek mindkét oldalát hosszan felszúrjuk, hogy tölthetők legyenek. A vajban megpirítunk egy jó nagy fej finomra vágott vöröshagymát, hozzátesszük az apró kockákra vágott gombát, sóval, törött borssal, zöldpetrezselyemmel, szerecsendióval fűszerezzük, és addig pároljuk, amíg a gomba saját levét el nem főtte. Ezután meghintjük egy kiskanálliszttel, keverünk bele egy mokkáskanál paradicsompürét, majd a tűzről levéve a tojássárgákat. A húson felszúrt nyílásokat belülről is megsózzuk, megborsozzuk, és a felszúrt mellekbe elosztjuk a tölteléket. Kívülről is megsózzuk, egyenként fóliába csomagoljuk, és a sütőben egy fél óráig pároljuk. Ezután kivesszük, tűzálló tálra rakjuk a melleket, és a levével öntözgetve pirosra sütjük.
 
Hozzávalók:
- 4 csirke mell (nagyobbakat vásároljunk)
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 10 dkg vaj
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1 kiskanál liszt
- 1 kiskanál paradicsompüré
- 2 tojássárgája
- sĂł, bors, szerecsendiĂł

A közzététel dátuma: 2009-06-27



 43 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 699685