Magyar Ă©telek

Egyéb







Gombás csirkepörkölt

A csirkét feldaraboljuk, lemossuk és letörölgetjük. A hagymát feldaraboljuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a csirkehús-darabokat, egy kicsit megpirítjuk rajta, majd meghintjük pirospaprikával. Felhígítjuk egy dl boros vízzel és pároljuk. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát (zúzva), a felszeletelt gombát. A zöldséget közben külön, apróra feldarabolva, megpároljuk. Ha már megpuhult a hús, akkor hozzákeverjük a párolt zöldséget a paradicsompürét, és egy kevés ideig még együtt pároljuk. Tetszés szerinti körettel, forrón tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg csirke
- 15 dkg vöröshagyma
- 15 dkg gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg vegyes zöldség párolva
- 20 dkg paradicsom (vagy 2 kanál paradicsompüré)
- 1 kiskanál Piros Arany
- 1 dl olaj
- 1/2 dl bor
- sĂł, bors, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2009-06-28



 44 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 709333