Magyar Ă©telek

Egyéb







Gombás libasült

Mély tűzálló tál alját terítsük be hajszálvékony füstölt szalonna-szeletekkel. Erre tegyünk 3-4 szelet füstölt sonkát, a feldarabolt vöröshagymát, a szegfűszeget, fokhagymát, póréhagymát, kakukkfüvet, babérlevelet, öntözzük meg a citrom levével és a vörösborral. Erre az alapra helyezzük a fiatal libát, melyet előzőleg megtöltöttünk. A liba máját megdaráljuk, összekeverjük a hagymán párolt gombával, a zsemlékkel és a tojással. Megsózzuk, megborsozzuk, teszünk hozzá reszelt gyömbért, szerecsendiót. Ezzel töltjük meg a libát. Befedjük vajazott alufóliával, és a sütőben lassan, többször meglocsolva megsütjük. A vége felé vegyük le a tetejéről a fóliát, hogy szép piros-ropogósra sülhessen.
 
Hozzávalók:
- 1 fiatal liba
- 15 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg sonka
- 2 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 póréhagyma
- 1 citrom
- 2 dl vörösbor
- 15 dkg gomba
- 2 tejbe áztatott zsemle
- 1 tojás
- só, bors, gyömbér, szerecsendió, kakukkfű, babérlevél, szegfűszeg

A közzététel dátuma: 2009-06-29



 45 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 700602