Magyar Ă©telek

Egyéb







Gombával párolt jérce

A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba levet ereszt, és az elegendő a csirke megpárolásához. Ha megpuhult, zsírjára sütjük, a húst egy tűzállótálra szedjük, a megmaradt zsírba egy kiskanállisztet keverünk, majd a tejjel felengedjük, felfőzzük, ráöntjük a csirkére. Tálalás előtt teszünk rá tejfölt, és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
 
Hozzávalók:
- 1 kg-os csirke
- 20 dkg gomba
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tej
- 1 dl tejföl
- petrezselyem, zsĂ­r, sĂł, bors, liszt

A közzététel dátuma: 2009-07-01



 47 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 720412