Magyar Ă©telek

Egyéb







Göcseji töltött csirke

A töltelék: az olajban párolt hagymához és gombához hozzámorzsoljuk a tejbe áztatott zs emléket, a darált csirkemájat, sertéshúst. Fűszerezzük sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, szerecsendióval. Teszünk bele 2 tojást, és alaposan összegyúrjuk. A csirke bőrét fellazítjuk a mellén és a combja tövén, ujjal alányúlva jól kibővítjük, majd megtöltjük a töltelékkel. A hasüreget megszórjuk majoránnával, és ide is helyezünk tölteléket. Magasabb, fedeles tűzálló tálba rakjuk, a fehérbort aláöntjük, és puhára pároljuk. Ha már puha, a fedőt leemeljük róla, és szép pirosra sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1 csirke (120-150 dkg)
- 20 dkg gomba
- 20 dkg darált sertéshús (dagadó)
- 2 tojás
- 2 tejbe áztatott zsemle
- 1 evőkanál reszelt hagyma
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 dl bor
- só, törött bors, majoránna, gyömbér, szerecsendió

A közzététel dátuma: 2009-07-02



 39 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 700610