Magyar Ă©telek

Egyéb







Gödi töltött csirke

Az előkészített csirkét kívül-belül megsózzuk; belső üregét bedörzsöljük a majoránnával. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a csirke apróra vágott zúzáját és máját is, megsózzuk, borsozzuk, majd együtt pirítjuk egy kis ideig, a rizst rátéve kevés ideig pároljuk. Ezzel a rizzsel megtöltjük a csirkét és hústűvel megtűzzük. Tűzálló tálra helyezzük és sütőben kevés vajat rá darabolunk, szép pirosra sütjük. Ha megpuhult a két tojás sárgáját elkeverjük tejföllel, a csirkére kenjük és ropogósra sütjük. A csirkében párolódott rizs kitűnő körítés.
 
Hozzávalók:
- 1 db sĂĽtnivalĂł csirke
- 15 dkg rizs
- 1/2 vöröshagyma
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tejfel
- 1 dl olaj
- majoránna, só, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-07-03



 40 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 725007