Magyar Ă©telek

Egyéb







Gyöngyös krokett

A gyöngytyúkot megtűzdeljük füstölt szalonnával, és egy kevés zsiradékban kevés vízzel olyan puhára pároljuk, hogy a hús a csontról leváljék. Ekkor a húst lefejtjük, megdaráljuk, és összedolgozzuk az apróra vágott, párolt gombával, egy nyers tojással. A gyöngytyúk levét zsírjára sütjük, meghintjük egy evőkanál liszttel, felengedjük a borral, és sűrűre főzzük. A vagdalékhoz adjuk, sóval, törött borssal Ízesítjük, és vizes kézzel kroketteket formálunk belőle. (Ha túl lágy lenne a massza, zsemlemorzsával sűrítjük.) A kroketteket zsemlemorzsában meghempergetjük, és bő, forró zsiradékban ropogós-pirosra sütjük. Lencse- vagy burgonyapüré illik hozzá.
 
Hozzávalók:
- 1 gyöngytyúk
- 10 dkg gomba
- 1 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl bor
- só, törött bors, zsemlemorzsa, zsír

A közzététel dátuma: 2009-07-04



 48 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 718887