Magyar Ă©telek

Egyéb







Gyöngytyúk pongyolában

A gyöngytyúk belsejét megsózzuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, zöldpetrezselyemmel és tárkonnyal. Kívülről beborítjuk nagyon vékony szalonnalapokkal, rákötözzük, megforgatjuk 5 dkg forró vajban, közép meleg sütőben, 1 dl bort aláöntve puhára pároljuk. Ha puha, levesszük róla a szalonnacsíkokat és nagy lángon, időnként a szalonnával kenegetve pirosra sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1 db gyöngytyúk (kb. 1,5 kg)
- 5 dkg reszelt sajt
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál zöldpetrezselyem
- 1 csipetnyi vágott tárkonylevél
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 dl fehérbor
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-07-05



 49 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 720390