Magyar Ă©telek

Egyéb







Háromszéki tárkonyos csirke

A megsózott csirkedarabokat forró vajas-olajban, nagy lángon hirtelen megpirítjuk, majd egy edénybe félretesszük. A zsiradékban megpirítunk egy fej karikára vágott vöröshagymát, l feldarabolt sárgarépát. Forrón leöntjük konyakkal, meggyújtjuk, majd ha a láng elaludt, lelocsoljuk 1 dl fehérborral. (Az égéstől rendkívül finom ízt kap.) Adjunk hozzá egy szál tárkonyt, kevés vizet és visszarakjuk a pirított csirkedarabokat. Lefedjük, lassú tűznél, kis lángon puhára pároljuk. A húsokat előmelegített tálra rakjuk, levét egy tojássárgájával elkevert egy dl tejföllel elkeverjük és a húsra öntjük. Rizskörítéssel tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehĂşs (comb, mell)
- 5 dkg vaj
- 1 dl olaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 dl konyak
- 1 dl bor
- 1 csipetnyi tárkonylevél
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-07-09



 53 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 700601