Magyar Ă©telek

Egyéb







Hortobágyi töltött csirke

A megtisztított csirkét kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, hasüregébe szórunk, illetve dörzsölünk egy csipetnyi majoránnát, belehelyezünk 2 pár virslit, 5 dkg lángolt kolbászt, 2 db félbevágott paradicsomot, 1 kettévágott kisebb almát, egy diónyi vajat, és a nyílást hústűvel lezárjuk. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük forró vajjal, ráöntünk egy dl bort, és fóliával vagy a tál fedelével letakarjuk és így pároljuk puhára. Ezután levesszük a fóliát vagy a fedőt, vajjal kenegetve felső lángon pirosra sütjük. Tálalásnál a csirkét feldaraboljuk, a virslit, kolbászt felszeleteljük, a csirke tetejére rakjuk, a paradicsomot, almát is felszeleteljük és mellé tesszük. A pecsenye levével leöntjük, és forrón tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 db szép nagy csirke
- 2 pár virsli
- 5 dkg lángolt kolbász
- 2 db paradicsom
- 1 db alma
- 5 dkg vaj
- 1 csipetnyi majoránna
- 1 dl bor
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-07-11



 55 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 699733