Magyar Ă©telek

Egyéb







Isaszegi töltött csirke

A csirkéket előkészítjük, hogy tölthetők legyenek. A zsemléket megáztatjuk, és jól kicsavarjuk. A csirkék máját feldaraboljuk, a gombát is apróra vágjuk. Egy kevés olajban megpirítunk egy evőkanál reszelt hagymát, hozzáadjuk a májat és a gombát, és nagy lángon hirtelen megpirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, reszelt gyömbérrel. Lehűtjük, a kicsavart zsemlékhez adjuk, ráütjük a tojásokat, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, majd jól elkeverjük. Megtöltjük a csirkéket, és kivajazott alufóliában, sütőrácson vagy tepsiben nem egészen puhára pároljuk őket. Ezután a fóliát lebontjuk róluk, a pecsenyét meglocsolgatjuk forró vajjal, meghintjük zsemlemorzsával, és szép pirosra sütjük. Tartármártással tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 2 csirke
- 1 dl olaj
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 10 dkg csirkemáj
- 12 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- gyömbér, só, bors, zöldpetrezselyem, majoránna, reszelt hagyma, liszt, paradicsompüré

A közzététel dátuma: 2009-07-13



 57 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 709676