Magyar Ă©telek

Egyéb







Kalocsai csirkepaprikás

A tejből, 2-3 kanál lisztből, l tojással, egy pici sóval palacsintatésztát keverünk. Egy kevés olajban, teflon serpenyőben, vékony palacsintákat sütünk. Kettőt félreteszünk, a többit laskára vágjuk. Egy kevés olajban üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával. A csirkecombokat kettévágjuk (a melleket is), és a paprikás zsiradékban rövid ideig pirítjuk. Egy kevés vizet aláöntögetve félig puhára pároljuk fedő alatt. Ekkor rátesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, és puhára pároljuk. A tejfölben elkeverünk 1 kiskanál lisztet, ráöntjük, és még egyszer összeforraljuk. Kiolajozunk egy mély tűzálló tálat, az aljára helyezzük az egyik félretett palacsintát. Rárakjuk egyenletesen a húsdarabokat, rászórjuk a laskára vágott palacsintacsíkokat, és meglocsoljuk a paprikás mártással. A tetejét beborítjuk a másik egész palacsintával, megkenjük tejföllel, és a sütőben még 10 percig sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehĂşs (comb Ă©s mell)
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 dl olaj
- 1 kanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 2 dl tej
- liszt, sĂł

A közzététel dátuma: 2009-07-16



 60 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 700587