A tyĂşkot megtisztĂtjuk, nyakát, lábát levágjuk. HasĂĽregĂ©t megsĂłzzuk, meghintjĂĽk majoránnával. A káposztafejet sĂłs vĂzben megfĹ‘zzĂĽk, nĂ©hány nagyobb kĂĽlsĹ‘ levelĂ©t leszedjĂĽk Ă©s fĂ©lretesszĂĽk, a megmaradt rĂ©szt kitorzsázzuk Ă©s megdaráljuk. (kb. 20 dkg). Hozzáadjuk a májkrĂ©met, a tejbe áztatott, szĂ©tmorzsolt zsemlĂ©ket, a zsemlemorzsát, sĂłt, borsot, szerecsendiĂłt, gyömbĂ©rt, a tojásokat, az egy kevĂ©s olajban ĂĽvegesre párolt vöröshagymát. A töltelĂ©ket jĂłl elkeverjĂĽk, Ă©s a tyĂşk hasĂĽregĂ©be töltjĂĽk. A szalonnát vĂ©kony csĂkokra vágjuk, Ă©s a tyĂşk bĹ‘re alá tűzdeljĂĽk. A tetejĂ©re is teszĂĽnk hajszálvĂ©kony szalonnaszeleteket, káposztalevelekkel lefedjĂĽk Ă©s sĂĽtĹ‘ben 50 percig sĂĽtjĂĽk. BurgonyapĂĽrĂ©vel tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 tyĂşk
- 1 kisebb fej káposzta
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 2 kanál olaj
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 zsemle
- 2 dl tej
- 10 dkg gomba
- 1 kis doboz májpástétom
- 1 evőkanál reszelt hagyma
- só, törött bors, majoránna, reszelt gyömbér, szerecsendió