Magyar Ă©telek

Egyéb







Káposztával töltött tyúk

A tyúkot megtisztítjuk, nyakát, lábát levágjuk. Hasüregét megsózzuk, meghintjük majoránnával. A káposztafejet sós vízben megfőzzük, néhány nagyobb külső levelét leszedjük és félretesszük, a megmaradt részt kitorzsázzuk és megdaráljuk. (kb. 20 dkg). Hozzáadjuk a májkrémet, a tejbe áztatott, szétmorzsolt zsemléket, a zsemlemorzsát, sót, borsot, szerecsendiót, gyömbért, a tojásokat, az egy kevés olajban üvegesre párolt vöröshagymát. A tölteléket jól elkeverjük, és a tyúk hasüregébe töltjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és a tyúk bőre alá tűzdeljük. A tetejére is teszünk hajszálvékony szalonnaszeleteket, káposztalevelekkel lefedjük és sütőben 50 percig sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 tyĂşk
- 1 kisebb fej káposzta
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 2 kanál olaj
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 zsemle
- 2 dl tej
- 10 dkg gomba
- 1 kis doboz májpástétom
- 1 evőkanál reszelt hagyma
- só, törött bors, majoránna, reszelt gyömbér, szerecsendió

A közzététel dátuma: 2009-07-20



 61 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 733063