Magyar Ă©telek

Egyéb







Kelkáposztás pulykamell

A pulykamellet füstölt szalonna-csíkokkal sűrűn megtűzdeljük, megsózzuk, és megforgatjuk 1 dl forró olajban. Egy kevés vizet ráöntve félig megpároljuk. Ha kihűlt, kiemeljük és kicsontozzuk. A kelkáposztát leveleire szedjük, torzsáját, vastagabb ereit kivágjuk, és a leveleket sós vízben megfőzzük. A párol ó lébe teszünk egy mokkáskanál borsikafüvet is. Mély tűzálló tálat megolajozunk, kibéleljük a kellevelekkel, lerakunk egy sor kisebb szeletekre vágott pulykamellet, erre újra kellevelet s ismét húst teszünk, majd végül betakarjuk a kellevelekkel. A pecsenye levét elkeverjük a tejföllel, és ráöntjük. Sütőben kb. 50 percig kell sütni.
 
Hozzávalók:
- 1,5 kg pulykamell
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 dl olaj
- 1 kg kelkáposzta
- 2 dl tejföl
- só, borsikafű

A közzététel dátuma: 2009-07-21



 65 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 725941