Magyar Ă©telek

Egyéb







Kolozsvári kacsa

A savanyú káposztát kimossuk, lábasba tesszük, hozzátesszük a kolbászt és a császárhúst, és 2 óra hosszat főzzük. A megtisztított kacsát kívül-belül megsózzuk, belsejét meghintjük gazdagon majoránnával, tűzálló tálra tesszük, leöntjük forró olajjal, egy kicsit megforgatjuk a forró olajban, és világos rózsaszínűre sütjük. A káposztából kivesszük a császárhúst, a kolbászt, a káposztát lezsírozzuk, beletesszük az elősütött kacsát, és kb. 40 percig a káposztában pároljuk. Előmelegített tálra felhalmozzuk a káposztát, ráhelyezzük a kacsát, a fölszeletelt kolbászt és a császárhúst.
 
Hozzávalók:
- 1 kacsa
- 1 kg savanyú káposzta
- 20 dkg lángolt kolbász
- 15 dkg császárhús
- só, bors, majoráma

A közzététel dátuma: 2009-07-22



 66 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 719811