Magyar Ă©telek

Egyéb







Koppányi pulykamell

A pulykamellről óvatosan lefejtjük a bőrét, a húst keresztben egy ujjnyi távolságban egészen a csontig bevagdaljuk. A bevágott nyílásokba fektetünk egy csík füstölt tarját, és egy vékony szelet almát. A pulykamellet megsózzuk, majd visszarakjuk a bőrét az eredeti helyére, és hogy ne nyílhasson szét, vékony zsineggel átkötjük, mint a kötözött sonkát. A mellet kívülről bevajazzuk, majd 5 dkg forró vajban megforgatjuk, és egy kevés vizet aláöntve, lefödve, kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. (Becsomagolhatjuk alufóliába is.) Párolás után vagy 11 fóliából kiszedve tűzálló tálon, a tetejét vajjal kenegetve, piros-ropogósra sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1 pulykamell
- 1 alma
- 20 dkg főtt tarja
- sĂł, bors
- 5 dkg vaj

A közzététel dátuma: 2009-07-23



 67 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 719801