Magyar Ă©telek

Egyéb







Körmendi gesztenyés pulyka

A gesztenyét megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, megtisztítjuk, és húsdarálón megdaráljuk. A tejbe áztatott zsemlét kicsavarjuk, és a darált húshoz tesszük. Beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk, és a gesztenyemasszával összedolgozzuk. A pulyka mellét szalonnacsíkokkal megtűzdeljük vagy szalonnaszeleteket csúsztatunk a mell bőre alá.. Belsejét is megsózzuk, meghintjük majoránnával és beletesszük a tölteléket. Hasüregnyílását összevarrjuk vagy fogvájóval összetűzzük. Forró zsírban hirtelen átforgatva, egy kevés vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1 bébipulyka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg gesztenye
- 25 dkg sovány darált sertéshús
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 1 dl tejföl
- 8 dkg zsĂ­r
- majoránna, só, bors

A közzététel dátuma: 2009-07-25



 69 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 725740