Magyar Ă©telek

Egyéb







KĹ‘szegi kacsa

A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk, és a fűszerekkel bedörzsöljük. A belsejét megcsöpögtetjük narancslével. Forró olajban körül megpirítjuk, majd kivesszük. Ebben a zsiradékban megpirítjuk a felkarikázott zöldséget. Visszatesszük a kacsát, aláöntjük a vörösbort, és puhára pároljuk. A narancs héját lereszeljük, belsejét karikára vágjuk és megfőzzük, majd az egészet a kacsára, illetve mellé rakjuk. Sütőben, levével állandóan locsolgatva, piros-ropogósra sütjük. Burgonyát és salátát adjunk hozzá.
 
Hozzávalók:
- 1 pecsenyekacsa
- 1,5 dl olaj
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 2 babérlevél
- 2 dl vörösbor
- 1 narancs
- só, bors, majoránna, kakukkfű

A közzététel dátuma: 2009-07-26



 70 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 732414