Magyar Ă©telek

Egyéb







Ludaskása

Az aprólékot feldaraboljuk. A zúzát kétfelé vágjuk. Kb. egy liter hideg vízben feltesszük főni. Közben a zöldséget megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk. A zsírt egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, a finomra vágott zöldpetrezselymet és a rizst. A rizst pirítani nem szabad! Fölengedjük a közben megpuhult aprólék levével. Megsózzuk, és amint felforrt, takaréklángon, fedő alatt, puhára pároljuk. A megpuhult rizst pecsenyevillával óvatosan összekeverjük az aprólékkal, meghintjük törött borssal. Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.
 
Hozzávalók:
- 2 liba apróléka
- 20 dkg vegyes zöldség
- 30 dkg rizs
- 4 dkg zeller
- 8 dkg gomba
- 3 dkg vöröshagyma
- 8 dkg zsĂ­r
- 2 g törött bors
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 3 dkg sĂł

A közzététel dátuma: 2009-07-27



 71 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 718698