Magyar Ă©telek

Egyéb







Mandulás csirke

A csirkéket megsózzuk, forró olajjal leöntjük, és tűzálló tálban, a sütőben pirosra sütjük minden oldalát, időnként saját pecsenyelével locsolgatjuk. A csirkékkel együtt a májakat is megsütjük. A gombát, a paradicsomokat apró kockákra vágjuk. Ha a csirkék megsültek, kivesszük a sütőből és feldaraboljuk. Zsírjából egy csipet liszttel pecsenyelevet készítünk. A vajat egy lábasban felforrósítjuk, beletesszük a feldarabolt gombát, rövid ideig nagy lángon pirítjuk, rátesszük a paradicsomot, és azzal is pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, reszelt gyömbérrel ízesítjük. Ráöntjük a tálra rendezett csirkére és forrón tálaljuk. A tálon, mandulával meghintjük.
 
Hozzávalók:
- 2 csirke
- 1 dl olaj
- 5 dkg vaj
- 2-3 paradicsom
- 1 dl tejszĂ­n
- 10 dkg mandula
- 10 dkg gomba
- só, gyömbér, törött bors, liszt

A közzététel dátuma: 2009-07-28



 73 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 709317