Magyar Ă©telek

Egyéb







Májusi csirke

A csirkéket feldaraboljuk, sózzuk, megborsozzuk, majd kizsírozott tűzálló tálra egymás mellé lerakjuk. A húsdarabok közé rakjuk a felszeletelt almát és sárgarépát. Kevés vizet öntünk alá, mindegyik húsra egy kis vajdarabot helyezünk. A tálat a fedővel vagy alufóliával lefedjük és sütőben 3/4 óráig pároljuk. Ekkor levesszük a fedőt, 3 dl tejből, 3 dkg vajból és lisztből besamelt főzünk. Hozzákeverjük a 2 dl tejfölt, egy csomó apróra vágott zöldpetrezselymet és metélőhagymát. Sózzuk, majd a pecsenyére öntve rövid időre visszatesszük a sütőbe. Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 2 db csirke
- 1 db alma
- 2 db sárgarépa
- 8 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl tejföl
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1 csomó metélőhagyma
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-07-30



 72 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 732483