Magyar Ă©telek

Egyéb







Móri párolt jérce

A vajban üvegesre pároljuk a reszelt hagymát, rátesszük a húst, az apróra vágott petrezselymet és kaprot, a többi fűszert és a fokhagymát, megsózzuk, ráöntjük a bort, meg 1-1,5 dl vizet, és puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, szedjük ki, a levéhez adjuk hozzá a tejfölben elkevert lisztet, és forraljuk fel. Körítésnek adhatunk párolt zöldbabot, borsót, burgonyapürét. A körítést tegyük tűzálló tálra, helyezzük rá a húst, végül öntsük rá a forró mártást.
 
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecomb Ă©s mell
- 1 nagy csomĂł petrezselyem
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál bazsalikom és szárított kapor
- 1 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 1 kávéskanál liszt
- 3 dl savanykás bor
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-07-31



 75 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 718851