A csirkĂ©t feldaraboljuk, megsĂłzzuk, megborsozzuk. Az olajban a hagymát sárgára pirĂtjuk, rátesszĂĽk a csirkĂ©t, azt is megpirĂtjuk Ă©s fĂ©lretesszĂĽk. Ezután felöntjĂĽk borral, egy kevĂ©s vĂzzel, Ă©s puhára pároljuk A megtisztĂtott gombát feldaraboljuk, rátesszĂĽk, Ă©s kb. 10 percig pároljuk. SzerecsendiĂłval megszĂłrjuk, ráöntjĂĽk a liszttel sűrĂtett tejfölt, megszĂłrjuk zöldpetrezselyemmel Ă©s tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 25 dkg gomba
- 1 evőkanál liszt
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 1 fej vöröshagyma1
- 1 dl fehérbor
- 1 dl olaj
- 2 dl tejföl
- szerecsendiĂł, sĂł, bors