Magyar Ă©telek

Egyéb







Palacsintás csirke

A lisztből, 2 tojásból, 4 evőkanál olajjal, csipetnyi sóval, 1 dl tejjel és annyi vízzel, közepes sűrűségű tésztát nyerjünk, palacsintatésztát keverünk, kb. 2 órán át pihentetjük, utána sütünk belőle 12 db palacsintát. Csak az első sütésnél kell a serpenyőt megolajozni. A paprikás csirkedarabokat kicsontozzuk, kockára vágjuk, 5-6 tojásból (megsózva, borsozva) rántottát készítünk, melybe belekeverjük a csirkehúst. Tiszta konyharuhára szétrakjuk a palacsintákat úgy, hogy félig fedjék egymást (háromszor négyet egy sorba). Erre rárakjuk a tojásos húst, két végét visszahajtjuk és konyharuha segítségével fe1csavarjuk. Két végén és közepén átkötjük, majd forrásban levő vízben 15 percig főzzük. Forró tálca borítjuk, leöntjük 3 dkg olvasztott vajjal, és gazdagon meghintjük reszelt sajttal.
 
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell (2 db)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 mokkáskaná1 pirospaprika
- 1 dl olaj
- 7 db tojás
- 3 dkg vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 12 dkg liszt
- 2 tojás
- 4 evőkanál olaj
- 1 dl tej
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2009-08-05



 81 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 709645