Magyar Ă©telek

Egyéb







Paprikás töltött csirke

A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Elmorzsoljuk egy nyers tojással, az elkapart csirkemájjal, az előre hagymán megpárolt gombával, egy csapott mokkáskanál szárított kaporral, sóval, borssal. A szalonnát kisütjük, kiszedjük a zsírjából és félretesszük. Ebben a zsírban megpároljuk a lereszelt vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával. A töltelékeket a húsdarabok bőre alá töltjük, megsózzuk, borsozzuk, majd a paprikás zsírba tesszük úgy, hogy a töltelék fölfelé legyen. Öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, megízesítjük egy kiskanál pirosarannyal, teszünk hozzá két paradicsomot vagy egy kiskanál paradicsompürét, egy csapott kanál friss vagy szárított kaprot, és takaréklángon puhára pároljuk. A megpuhult húsokat tálra rakjuk, levét elkeverjük a liszttel elkevert tejföllel, s a tálra öntjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehĂşs (comb Ă©s mell)
- 2 dl tej
- 2 zsemle
- 1 tojás
- 15 dkg csirkemáj
- 5 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kanál pirospaprika
- 1 kiskanál pirosarany
- 1 kanál kapor
- 1 kiskanál paradicsompüré
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só, törött bors, olaj

A közzététel dátuma: 2009-08-07



 84 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 725831