Magyar Ă©telek

Egyéb







Pálinkás pulykamell ragu

A pulykamell szeletelésénél leeső darabokat apróra vágjuk (kb. kockacukor nagyságúra), fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. Elkeverjük egy evőkanál liszttel, és serpenyőben olaj és vaj keveréken hirtelen, állandóan forgatva megsütjük. Hozzáadjuk a gombát, ezzel is sütjük rövid ideig, majd amikor zsírjára sült, leöntjük a pálinkával. Egy kicsit hagyjuk lángolni, eloltjuk 1 dl borral. Levesszük a tűzről, egy kicsit hagyjuk párologni, majd elkeverünk benne 1 dl tejszínt. Tűzálló tál aljára elterítjük a megpárolt rizst, rátesszük a tejszín és aprópecsenyét, letakarjuk fóliával (vagy fedelével) és sütőben jól átforrósítjuk. Kb. 15 perc után tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 10 dkg gomba
- 1 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- 1 dl olaj
- 1 dl tejszĂ­n
- 1/2 dl pálinka
- 1 dl bor
- 15 dkg rizs
- sĂł, bors, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2009-08-09



 82 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 725819