Magyar Ă©telek

Egyéb







Petrezselymes csirke

Feldaraboljuk a csirkéket. A hagymát, a petrezselymet finomra vágjuk, a vajat vagy zsírt megmelegítjük, beletesszük a hagymát, mérsékelt tűzön kevergetve puhára pároljuk. A feldarabolt csirkét hozzáadjuk, és nagy lángon, keverve, megpirítjuk. Ekkor egy kevés forró vizet öntünk rá, és fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk. Megsózzuk, zsírjára lepirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselyem felét, és folytatjuk a párolást, amíg a csirke meg nem puhult. A készételnek rövid, pecsenyelészerű mártása legyen. A kitálalt csirkére szórjuk a megmaradt zöldpetrezselymet.
 
Hozzávalók:
- 2 kisebb csirke
- 8 dkg vaj vagy 5 dkg zsĂ­r
- 2 dkg finomra vágott zöldpetrezselyem
- 1 dkg sĂł
- 2 dkg hagyma

A közzététel dátuma: 2009-08-10



 85 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 709656