Magyar Ă©telek

Egyéb







Pikáns pulykamell

A bort, az ecetet elkeverjük egy kevés vízzel meg a kakukkfűvel, beletesszük a feldarabolt zöldségeket, és sóval, borssal, babérlevéllel felfőzzük. Ezután kihűtjük. A hideg páclébe helyezzük a pulykamellet, és 1-2 napig hűtőszekrényben pihentetjük. A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, ebben megforgatjuk a pulykamellet. A páclevet leszűrjük, a zöldségeket a hús mellé rakjuk, és egy kicsit megpirítjuk. Fölengedjük a páclével, és jó puhára pároljuk. Mikor a hús teljesen megpuhult, kivesszük a pácléből, kicsontozzuk, és a húst fölszeleteljük. A maradék mártásba beleöntjük a liszttel és mustárral összekevert tejfölt, jól elkeverjük, fölmelegítjük, majd áttörjük. Ha kell, adunk hozzá néhány csöpp citromlevet is, hogy kellemes, pikáns íze legyen. A mártásba visszarakjuk a fölszeletelt húst, és sült burgonyagombóccal tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 szép nagy pulykamell
- 2 dl vörösbor
- 1 dl ecet
- 1 kanál szemes bors
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1/2 citrom
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 csipet kakukkfű
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-08-11



 86 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 709621