A bort, az ecetet elkeverjĂĽk egy kevĂ©s vĂzzel meg a kakukkfűvel, beletesszĂĽk a feldarabolt zöldsĂ©geket, Ă©s sĂłval, borssal, babĂ©rlevĂ©llel felfĹ‘zzĂĽk. Ezután kihűtjĂĽk. A hideg páclĂ©be helyezzĂĽk a pulykamellet, Ă©s 1-2 napig hűtĹ‘szekrĂ©nyben pihentetjĂĽk. A szalonnát aprĂłra vágjuk, kiolvasztjuk, ebben megforgatjuk a pulykamellet. A páclevet leszűrjĂĽk, a zöldsĂ©geket a hĂşs mellĂ© rakjuk, Ă©s egy kicsit megpirĂtjuk. FölengedjĂĽk a páclĂ©vel, Ă©s jĂł puhára pároljuk. Mikor a hĂşs teljesen megpuhult, kivesszĂĽk a páclĂ©bĹ‘l, kicsontozzuk, Ă©s a hĂşst fölszeleteljĂĽk. A maradĂ©k mártásba beleöntjĂĽk a liszttel Ă©s mustárral összekevert tejfölt, jĂłl elkeverjĂĽk, fölmelegĂtjĂĽk, majd áttörjĂĽk. Ha kell, adunk hozzá nĂ©hány csöpp citromlevet is, hogy kellemes, pikáns Ăze legyen. A mártásba visszarakjuk a fölszeletelt hĂşst, Ă©s sĂĽlt burgonyagombĂłccal tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 szép nagy pulykamell
- 2 dl vörösbor
- 1 dl ecet
- 1 kanál szemes bors
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1/2 citrom
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 csipet kakukkfű
- sĂł