Magyar Ă©telek

Egyéb







Sonkás csirke

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban pirosra sütjük. Tűzálló tálba sorban lerakjuk. A zsiradékban megpirítjuk a reszeli vagy finomra vágott vöröshagymát, beletesszük a paradicsompürét és a bazsalikomot, egy kevés vízzel és borral fölengedjük, a csirkére öntjük, és alufóliával letakarva puhára pároljuk. Amikor megpuhult, a tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot és az apróra vagdalt sonkát, a csirkére öntjük és átforrósítjuk (nem kell pirosra sütni.) Párolt rizzsel és salátával tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 20 dkg füstölt sonka
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál tört bazsalikom
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 dl olaj
- 1 dl bor
- sĂł liszt

A közzététel dátuma: 2009-08-18



 95 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 718823