Magyar Ă©telek

Egyéb







Sonkás pulykamell

A pulykamellet kicsontozzuk, majd vágunk belőle 8 közepesen nagy szeletet. Megsózzuk, borsozzuk, meghintjük enyhén pirospaprikával, és serpenyőben vajban - melybe kevés olajat is tettünk -, hirtelen, szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Kivajazott tűzálló tálra rakjuk egymás mellé, majd mindegyikre teszünk egy szelet sonkát, erre egy evőkanálnyi hagymán pirított gombát, ezt letakarjuk egy szelet eidami sajttal, melyre evőkanál besamel mártást halmozunk. Forró sütőben vagy grillsütőben jól átforrósítjuk (nem sütjük) Körítésnek adhatunk sült almát, vajban párolt sárgarépát, és burgonyát is.
 
Hozzávalók:
- 8 szelet pulykamell (közepes nagyságú)
- 15 dkg gomba
- 8 szelet sonka
- 8 szelet eidami sajt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só, törött bors, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2009-08-20



 97 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 699669