Magyar Ă©telek

Egyéb







Solymosi töltött pulyka

A pulyka combját és mellét megtűzdeljük vékony szalonnaszeletekkel és bedörzsöljük sóval. A reszelt hagymát kevés zsíron megpároljuk. A zsemléket tejben megáztatjuk. Ha már átpuhultak elmorzsoljuk, adunk hozzá két tojást, a pulyka májából 10-15 dkg-nyit. A gombát a reszelt hagymára tesszük, megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a zsemléket, megsózzuk, borsozzuk, reszelt gyömbért, kevés pirospaprikát is adunk hozzá, majd jól elkeverjük. A pulyka belsejét egy kicsit megsózzuk, bedörzsöljük majoránnával és megtöltjük a töltelékkel. Tűzálló tálra helyezzük, leöntjük a felforrósított zsírral. Betakarjuk alufóliával, kb. 40-50 percig közép meleg sütőben pároljuk, majd a fóliát levéve róla szép pirosra sütjük. Süthetünk burgonyát is a pecsenye zsírjában, amit a pulykával együtt a zsírral időnként locsolgatni kell.
 
Hozzávalók:
- 1 db bébipulyka
- 4 db zsemle
- 2 tojás
- 10 dkg gomba
- 10 dkg máj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg zsĂ­r
- 1 kanál reszelt hagyma
- 2 dl tej
- só, törött bors, gyömbér, majoránna, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2009-08-21



 93 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 725983