Magyar Ă©telek

Egyéb







SomlĂłi boros csirke

A baromfit feldaraboljuk, megsózzuk, borssal, szegfűborssal, kakukkfűvel, majoránnával meghintjük, lisztben megforgatjuk. Egy fej apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztunk olajban, majd ebben a zsiradékban átpirítjuk a csirkét. Ezután savanykás bort aláöntögetve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Közben a gombát apróra vagdaljuk, és egy kevés olajban megpárolva, zsírjára sütjük. A szalonnából 4 szeletet bevagdalunk és kisütjük. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a gombát, és így sütjük készre. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 jérce (1,5 kg-os)
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl olaj
- 3 dl fehérbor
- 25 dkg gomba
- majoránna, kakukkfű, zöldpetrezselyem, szegfűbors, só, bors

A közzététel dátuma: 2009-08-22



 94 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 699714