Magyar Ă©telek

Egyéb







Soproni gesztenyés csirke

A gesztenyék héját bevágjuk, és a gesztenyét vízben puhára főzzük, meghámozzuk. Egy almát meghámozunk, és a hagymával együtt apróra vágjuk. A gesztenye egyharmad részét karikára vágjuk. Az egészet olajban megpároljuk. A tűzről levéve beletesszük az elmorzsolt áztatott zsemlét, a darált sertéshúst, sót, törött borsot, fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet és egy tojást. A tölteléket a csirke belsejébe töltjük. A nyílásoknál hústűvel összetűzzük a csirke bőrét. Kívülről is megsózzuk, leöntjük 1 dl forró olajjal, és a sütőben megsütjük. Kevéssel a sütés befejezése előtt teszünk mellé két hámozott, gerezdekre vágott almát és a megmaradt gesztenyét. A tűzálló tálon a párolt köretet a feldarabolt csirke mellé tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 50 dkg gesztenye
- 3 alma
- 15 dkg darált sertéshús
- 1/2 gerezd kapart fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zsemle
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1 tojás
- 1/2 dl olaj
- sĂł, bors, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2009-08-23



 98 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 724991