Magyar Ă©telek

Egyéb







Szalonnás gyöngytyúk

Megfelelő nagyságú tűzálló tálat kibélelünk hajszálvékony szalonnaszeletekkel, majd erre karikára vágott vöröshagymát helyezünk. A gyöngytyúkot feldaraboljuk, lehetőleg egy félórával előbb besózzuk, és a tálba rakjuk. Teszünk bele 2 gerezd fokhagymát, 1 babérlevelet, öntünk rá 1 dl olajat és 2 dl fehérbort, majd befedjük karikára vágott friss paradicsommal. Gondosan lefedjük, és kb. 1 óra hosszat mérsékelt tűzön pároljuk (sütőben). A húst előmelegített tálra szedjük, a levét sűrűre forraljuk, átszűrve ráöntjük.
 
Hozzávalók:
- 1 gyöngytyúk
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 vöröshagyma
- 3 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dióhéj
- 2 dl fehérbor
- 1 babérlevél
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2009-08-26



 101 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 732313