A csirke belsejĂ©t megsĂłzzuk, meghintjĂĽk majoránnával. A nyakrĂ©sznĂ©l a bĹ‘ nyĂlást hĂşstűve1 összetűzzĂĽk. BeleöntjĂĽk 1/2 dl száraz fehĂ©rbort, Ă©s egy napig hűtĹ‘szekrĂ©nyben pihentetjĂĽk. Megtűzde1jĂĽk sűrűn vĂ©konyra szalonnacsĂkokkal, leöntjĂĽk forrĂł olajjal, megforgatjuk benne. A sárgarĂ©pát Ă©s a ze11ert megtisztĂtjuk, feldaraboljuk, a csirke mellĂ© tesszĂĽk. Az elpárolgĂł levet borral pĂłtoljuk. TűzállĂł tálra tesszĂĽk, Ă©s locsolgatva a sĂĽtĹ‘ben szĂ©p pirosra sĂĽtjĂĽk.
Hozzávalók:
- 1 tölteni való csirke
- 2 dl fehérbor
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1/2 dl olaj
- 2 sárgarépa
- 1/2 zeller
- só, törött bors, majoránna